Doe jij mee met de Zomeravondcompetitie?

Beste tennisser,

Vind jij zeven speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig en wil je vaker competitie spelen? Of wil je heel graag competitie spelen, maar is dat voor jou in het weekend niet mogelijk? Dan biedt de Zomeravondcompetitie uitkomst! De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie waarin je op zeven woensdagavonden in mei en juni je wedstrijden speelt. Deze competitie werd afgelopen voorjaar voor het eerst georganiseerd en was met meer dan 900 deelnemende teams een groot succes!

Wat houdt de Zomeravondcompetitie in?
De Zomeravondcompetitie is toegankelijk voor alle tennisleden van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes;
Per avond worden vier dubbelpartijen gespeeld;
Je speelt in een team van minimaal vier spelers en de wedstrijden kunnen variëren van vier herendubbels tot vier damesdubbels of een samenstelling van een herendubbel, een damesdubbel en twee gemengd dubbels;
Er wordt compact gespeeld, dit betekent een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten (2 punten verschil) in plaats van een derde set en bij 40-40 direct een winnend punt;
Aan deze competitie mag je gewoon deelnemen naast de reguliere competitie!

Elke club kiest zelf of het teams inschrijft voor de Zomeravondcompetitie. Informeer bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) of het bestuur van je club of dat het geval is. Zorg wel dat je op tijd je interesse kenbaar maakt, want clubs kunnen nog tot 12 februari teams voor deze competitie aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.knltb.nl/zomeravond.

Nieuw in 2018: Verkort spelen in alle dubbelpartijen
In de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Voor alle overige competities is, op basis van de feedback van spelers en VCL’s, in 2018 gekozen voor verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.

Verkort spelen zorgt ervoor dat de duur van de wedstrijden wordt beperkt en zo de competitiedagen korter worden, zodat deelname aan de competitie ook goed te plannen is naast andere bezigheden in het weekend. Het maakt de competitie aantrekkelijker en planbaarder, wat de behoefte is van vele tennissers. De KNLTB streeft naar een competitie die uiteindelijk tegemoet komt aan de wensen van zo veel mogelijk betrokkenen. Kijk voor meer informatie hierover op www.knltb.nl/verkort.

Daarnaast wordt het makkelijker om invallers te vinden. Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team. Kijk hier voor meer informatie .